Polsko-český volejbalový turnaj v Paczkowě

V neděli 14.11. se ve sportovní hale v polském Paczkowě konal volejbalový turnaj amatérských smíšených týmů. Podle pravidel turnaje museli být v týmu minimálně dvě hráčky. Celý turnaj se konal pod hlavičkou evropského projektu „MOBILNÍ AKTIVITA SPOJUJE KOMUNITY A GENERACE“, díky kterému byla zajištěna vysoká úroveň a zázemí celého turnaje. Zajištění a organizaci tohoto  dotační projektu má na starosti Radek Napieracz, kterému velmi děkujeme za pozvání.

Sportovní úroveň byla vysoká a je nutné říci, že polské týmy hrají velmi dobře a je vidět, že ligových volejbalových hráčů mají opravdu hodně.

Celkem se do turnaje přihlásilo sedm týmů, z Česka jsme reprezentovali my (tj. VO SPORT Javorník) a tým z Bernartic. Družstva byla rozdělena do dvou skupin, kde jejich vzájemné umístění rozhodovalo o dalších zápasech v pohárové fázi turnaje. Ze základní skupiny jsme postupovali na druhém místě.

Po skvělém obědě (včetně kávičky a zákusků), který byl přichystán ve vedlejších prostorách sportovní haly jsme pokračovali v turnaji. Čekal nás zápas s týmem „APS PACZKÓW – KAMIENIEC ZĄBKOWICKI“, kteří jak se ukázalo v závěru turnaje nakonec vyhráli 1. místo. Všichni jsme se shodli, že v tomto zápase jsme podali maximální výkon a přestože jsme nakonec podlehli, tak jsme soupeře zaskočili a nedali mu nic zadarmo.

Výsledek celého turnaje byl pro náš tým příznivý – skončili jsme unavení, spokojení a volejbalově vyhraní na hezkém 4. místě. V turnaji byli také individuálně odměněni dva nejlepší hráči z České a Polské republiky (od nás to byl Martin Nemeškal).

Chtěl bych poděkovat všem hráčům, kteří si našli čas a přišli si v neděli zahrát pod naší vlajkou.

Další díl tohoto česko-polského turnaje se bude odehrávat v únoru 2022 a tak nám držte palce.

 

Odkaz na polské stránky: http://www.gcsirpaczkow.naszosir.pl/n,polsko-czeski-turniej-siatkowki

 

 

SPORT Javorník, z. s.
ul. Míru 482
79070 Javorník
email: info@sportjavornik.cz

IČO: 03916341
DIČ: CZ03916341
Sberbank CZ, a. s. 4200572984/6800