První turnaj Minivolejbalu v Krnově

Po dlouhé přestávce jsme v sobotu 20.11. opět jeli s dětmi z volejbalového oddílu do Krnova poměřit své síly a dovednosti s ostatními volejbalovými oddíly z Krnova a okolí.

Oproti minulým turnajům bylo vidět, že stávající Covidová situace dolehla také na účast v turnaji, protože přijelo „jen“ cca 50 dětí, které hrály ve třech kategoriích – volejbalová přípravka, mladší žáci a starší žáci.

Ve skupině těch nejmladších hráček jsme měli bohužel jen jednu hráčku, která s děvčaty z jiných oddílů vytvořila smíšený tým přímo na místě. V ostatních kategoriích jsme měli po dvou dvoučlenných a tříčlenných týmech.

Už od začátku bylo zřejmé, že nedostaneme nic zadarmo. První zápasy byly opatrné a také stres a obavy z neúspěchu hráče trochu svazovali. Ale v pokračujících zápasech již všichni odhodili obavy a vložili do zápasů všechen svůj um a volejbalové dovednosti.

Celkem hrálo 18 týmů, což znamená, že každý tým čekalo minimálně šest zápasů, a navíc finálové zápasy o první tři místa. Obědová přestávka byla jedinou chvílí, kdy si hráči mohli trochu odpočinout.

Přestože většina děti trénuje teprve třetí měsíc, tak prokázaly, že jejich herní úroveň prudce stoupá a na dalším turnaji budou jistě ještě lepší. Výsledky byly nad očekávání dobré – v kategorii starších žáků jsme obsadili 2. místo a v kategorii mladších žáků jsme dokonce získali 1. i 3. místo.

Na dalším turnaji, který má proběhnout 18. prosince bychom chtěli již postavit i tým z volejbalové přípravky, abychom i v této kategorii mohli ukázat, že se naši hráči neztratí.

Volejbal nás baví, tak přijďte mezi nás a držte nám palce při dalších zápasech.

 

 

SPORT Javorník, z. s.
ul. Míru 482
79070 Javorník
email: info@sportjavornik.cz

IČO: 03916341
DIČ: CZ03916341
Sberbank CZ, a. s. 4200572984/6800