Jarní volejbalový kemp 2022

Letošní volejbalový kemp proběhl na začátku dubna a zúčastnilo se ho celkem 20 hráčů. Bylo mezi nimi i 7 odvážných nováčků, kteří přišli mezi nás úplně poprvé, a to hned na celý víkendový kemp.

Všichni byli rozděleni do tří skupin bez ohledu na věk – přípravka, začátečníci a pokročilí. V průběhu volejbalového víkendu byly nejen čtyři tréninkové jednotky a fyzické testy, ale i relaxační koupání v bazénu, volejbalové kino a volejbalový turnaj. 

Chtěl bych poděkovat všem trenérům a asistentům, kteří pomáhali s organizací a zajištěním celého volejbalového víkendu. Bohužel se tohoto kempu nemohla zúčastnit trenérka starších žáků Irena Karešová, která je po operaci kolene a už se těšíme až se po rekonvalescenci opět vrátí.

Volejbalová přípravka, na rozdíl od začátečníků a pokročilých, zahajovala trénink až po obědě, ale na děvčatech od trenérky Marcely Argirovské je již vidět velká volejbalová erudice a jejich vzájemné zápasy v minivolejbalu stojí za podívání.

Protože nás v neděli čekal volejbalový turnaj, měla skupina začátečníků nejvíce napilno. Naučit se hrát odbití prsty a bagrem, podání a lobovaný smeč v jednom dni je skoro nemožné. O to více jsme byli překvapeni, že tyto volejbalové dovednosti hráči zvládli tak rychle.

Skupina pokročilých potřebuje vylepšovat zpracování příjmu a nahrávky, nicméně o tomto víkendu jsme se zaměřili především na vzájemnou spolupráci a taktiku v šestkovém volejbalu, které je v týmovém sportu nepostradatelná.

V průběhu celého kempu byl zajištěn pitný režim, hromada ovoce a zeleniny na svačinky mezi tréninky, švédské stoly na večeři a snídani, oběd a také mnoho skvělých buchtodarů od maminek jednotlivých hráčů (bábovky, rolády, perníkové buchty, záviny, dorty, ….).

Spaní si hráči připravili přímo na herní ploše, ale hluk, který vydávaly topné tělesa moc klidu ke spánku nedával, takže ráno jsme byli všichni rozespalí a u rozcvičky se hodně zívalo. Příště budeme spát raději v gymnastickém sále. 😊

Po nedělním volejbalovém turnaji, kde hrálo celkem 7 týmů (včetně týmu trenérů), jsme toho měli všichni dost. Nedělní překvapením byla oslava narozenin Matyho, který se s námi podělil o skvělý dort.
Přes veškerou únavu po náročném kempu, jsme si na přání hráčů dali navíc ještě jeden zápas v šestkovém volejbalu.  A potom už jen úklid sportovní haly a hurá domů.

Volejbalu zdar, a kdo se chce přidat, tak přijďte kdykoliv mezi nás.

 

SPORT Javorník, z. s.
ul. Míru 482
79070 Javorník
email: info@sportjavornik.cz

IČO: 03916341
DIČ: CZ03916341
Sberbank CZ, a. s. 4200572984/6800