Minivolejbalové výsledky z Krnova <9.4.202>

Včera naši hráči opět bojovali v Krnově, kde bylo přes třicet volejbalových týmů (dvojice nebo trojice hráčů) a naši hráči byli skvělí.

Ráno, než jsme vyjeli, jsme se báli, že nikdo nepřijde, protože o půl osmé, kdy jsme měli vyjet, jsme byli jen čtyři, a to včetně trenéra. Naštěstí do čtvrthodinky dorazili ostatní a mohli jsme vyjet a zastavit se i pro hráče, kteří na nás čekali v Bernarticích.

Stihli jsme to přesně načas – v 9:00 hod jsme byli v hale VO Slezská orlice v Krnově. A turnaj mohl začít. V nejmladší kategorii za nás bojovala Ivanka s Justýnkou, které dokonce i nás trenéry, zaskočily svou rafinovaností, kdy míče umísťovaly soupeřům přesně do těch míst, kde je neměli možnost vybrat. Taková herní taktika se u hráčů projevuje až po cca dvou letech, kdy se naučí vnímat volejbalový prostor.

Ve druhé kategorii mírně pokročilých jsme měli tři týmy. Saša s Veronikou, které spolu hrály úplně poprvé – navíc Veronika je od minulého týdne, kdy byl volejbalový kemp, úplným začátečníkem. Po trochu nervózním začátku si holky našly svůj herní klid a zápasy, i když nedopadly vítězně, byly skvělé. Mnoho zápasů bylo vyrovnaných, i u holek bylo vidět, že u hry přemýšlí a zlepšují se zápas od zápasu. Věřím, že po pár trénincích si i tyto hráčky stoupnou na bednu.

Náš druhý tým v této kategorii byl složen z hráčů, kteří už na tomto turnaji byli několikrát – Vojta, Amálka a Vendy. Tento tým hned od začátku nedával ostatním týmům nic zadarmo a porážel jednoho soupeře za druhým. I na nich byla vidět velká radost ze hry a úsměvy na tvářích i při vypjatých situacích.

A náš třetí tým v této kategorii – Martin se Sašou (přezdívanou Keli) měl také výborně našlápnuto – a to i přes to, že Martin byl po úrazu a mnoho toho nenatrénoval. Bohužel v čtvrtém zápase Martin špatně došlápl a s lehkým výronem skončil na ošetřovně. Keli zbytek turnaje dohrávala s našimi hráči, kteří byli zrovna volní a nehráli souběžně.

Třetí kategorie byla už složená z „profíků“, kteří již mají odehráno více volejbalových soutěží. Za náš volejbalový oddíl zde nastoupili dvě dvojice. Víťa s Hankou a Pepe s Kačkou. Na prvním týmu bylo znát, že se první dva zápasy teprve sehrávali, ale potom se již „rozběhli“ a bojovali o každý míč.

Druhý tým (PePe s Kačkou), kde jsme počítali s umístěním na bedně, nastoupili hned do prvních zápasů s velkým přehledem a vyhrávali co se dalo. Bohužel ke konci už na nich byla vidět únava a poslední zápasy se jim nevydařily.

Závěrečné vyhlášení bylo pro nás trenéry opět velkým zadostučiněním a radostí, že si naši hráči volejbal a vše, co s ním souvisí užívají a že se ve volejbalovém světě neztratí:

Kategorie nejmladších (1.-4. třída): Ivanka s Justýnkou – druhé místo

Kategorie mírně pokročilých (mladší žáci): Vojta, Amálka a Vendi – druhé místo

Kategorie pokročilých (starší žáci): tým Víťa a Hankou a tým Pepe s Kačkou – se dělili o třetí místo

Na závěr bych chtěl poděkovat VO Slezská Orlice, za skvělou organizaci turnaje, mnoho cen a odměn pro všechny hráče a úžasné volejbalové zážitky, které dětem pomáhají poznat tento sport a rozvíjet jejich hráčskou i osobní sebedůvěru.

Také účast rodičů na tribunách naše hráče potěšila a povzbudila. Jsme rádi, že děti mají ve Vás takovou podporu a že jim fandíte.

Díky za skvělý volejbalový den a volejbalu zdar.

 

Za trenéry a asistenty sepsal Nemeš.

 

SPORT Javorník, z. s.
ul. Míru 482
79070 Javorník
email: info@sportjavornik.cz

IČO: 03916341
DIČ: CZ03916341
Sberbank CZ, a. s. 4200572984/6800