Naši volejbalisté zářili v šestkovém volejbalu

V neděli 15.5.2022 náš volejbalový tým opět odcestoval na turnaj v Krnově. Tentokrát se jednalo o turnaj základních škol. Mimo nás se turnaje zúčastnily dva týmy z TJ Krnov, dva týmy z VO Polanky nad Odrou a tři týmy z VO Slezská Orlice Krnov.

Celkem osm týmů v turnaji znamenalo, že každý tým musel odehrát sedm zápasů, které se hrály na dva sety do 21 bodů. To znamená, že v průběhu turnaje nerozhodovaly pouze volejbalové dovednosti, ale také vytrvalost a schopnost udržet koncentraci od prvního zápasu až do konce.

Z Javorníku jsme tentokrát postavili pouze jeden tým, protože mnoho hráčů mělo již jiný program s rodiči. To nám ale na druhou stranu pomohlo, protože jsme měli celkem devět hráčů a mohli jsme se v zápasech střídat.

V prvním zápase byla na hráčích vidět nervozita, ale uhráli jsme remízu a začali jsme si věřit do dalších zápasů. Naši nejlepší dva hráči – Josef Nagy a Kateřina Galová – tvořili základ týmové hry v obou řadách na hřišti. Díky velmi dobrému podání a stabilnímu příjmu jsme se mohli prosadit také v útočných kombinacích, kde bych chtěl zejména vyzvednout Amálii Širůčkovou, Veroniku Baťovou, Vendulu Kuczerskou a Alexandru Svobodovou. O dobrou hru v poli a nahrávku se skvěle postaral Vojta Sroka a Tadeáš Klíč. Tým podpořila i Hanka Janáková, která dokázala přijímat na středu vysoká podání a vykrývat v poli.

A jak jsme tedy dopadli? Tři zápasy jsme vyhráli, tři remízovali a jeden prohráli. Nejvíce nás povzbudila remíza s nejlepším týmem turnaje TJ Krnov B, který nikdo jiný neporazil ani v jediném setu.

Výsledkové počty nebyly jednoduché, protože na druhém, třetím a čtvrtém místě měly týmy shodně 9 bodů. To znamenalo, že rozhodoval poměr vyhraných a prohraných míčů ze všech zápasů.

Po přepočítání všech míčů jsme skončili na skvělém třetím místě.

Celkové pořadí:

  1. TJ Krnov B
  2. TJ Krnov A
  3. VO SPORT Javorník
  4. VO Polanka nad Odrou A
  5. VO Slezská Orlice Krnov A
  6. VO Polanka na Odrou B
  7. VO Slezská Orlice Krnov B
  8. VO Slezská Orlice Krnov – chlapci


Kromě bronzových medailí jsme dostali nádherný velký pohár a diplom, který bude vystaven v naší sportovní hale.

S trenéry jsme se shodli, že všichni hráči za necelý školní rok prošli takovým volejbalovým vývojem, že již dnes mohou hrát náročný šestkový volejbal. A nejen to. Jsme rádi za nadšení, pílí a nasazení, které na trénincích odvádějí.

Věříme, že příští rok budou výsledky ještě úžasnější, a že se do našeho oddílu přihlásí mnoho nových zájemců o tento krásný sport.

Za trenéry sepsal Tomáš Nemeškal

SPORT Javorník, z. s.
ul. Míru 482
79070 Javorník
email: info@sportjavornik.cz

IČO: 03916341
DIČ: CZ03916341
Sberbank CZ, a. s. 4200572984/6800