MINIVOLEJBAL nás baví

V sobotu 8.10. náš volejbalový oddíl vyjel do Krnova na první minivolejbal. Z počátku jsme měli trochu obavy, protože naši hráči měli za sebou pouze čtyři tréninky a mnoho volejbalových dovedností je teprve čeká. Ale dopadlo to skvěle.

Minivolejbalový turnaj a Volejbalová liga základních škol v Krnově jsou pro náš oddíl nejbližší volejbalové turnaje, kde si naši hráči mohou ověřit své dovednosti. Když odhlédnu od dlouhé cesty, tak velkou výhodou je to, že na těchto turnajích jsou volejbalové oddíly a hráči, které hrají okresní, krajskou i republikovou soutěž.

První minivolejbalový turnaj sezóny měl kvůli souběžným turnajům krajské volejbalové ligy, trochu menší účast jen cca 70 hráčů. Ale na herním výkonu to nebylo znát. Díky velké sportovní hale se hrálo na všech devíti volejbalových hřištích najednou.

V kategorii mladších žáků hrálo sedm hráček rozdělených do tří týmů. Byl jsem mile překvapen, že na rozdíl od ostatních hráčů v jejich kategorii jsme již hráli vyšší „oranžový“ minivolejbal, kde se musí hrát spodní podání, pinkat prsty a spodní odbití bagrem.

 

Výsledky v kategorii mladších žáků byly pro náš volejbalový oddíl skvělé, protože jsme měli dva týmy na bedně.

1. místo: Ema Haflantová a Ema Schreiberová

3. místo: Iva Kuczerská a Jana Michalíková

6.-8. místo: Marie Michalíková, Alžběta Chromíková a Magdaléna Adamusová

 

V kategorii starších žáků jsme měli tentokrát pět týmů (10 hráčů) složených z již pokročilých hráčů. Zde jsme očekávali, že bude jejich umístění o trochu lepší. Přesto jsme dosáhli na pěkné třetí místo, které vybojoval Josef Nagy spolu s Tadeášem Klíčem.

Přesto bych chtěl vyzdvihnout výkony i dalších hráčů, kteří v zápalu hry nenechali spadnout žádný míč bez boje. Mezi tyto hráče patří i nová posila starších hráčů Sandra (Tran Phuong Anli), která obětavě dojíždí na tréninky až z Vidnavy.

Jsme rádi, že jsme mohli na tomto prvním turnaji otestovat naši volejbalovou úroveň a můžeme do příštího turnaje zapracovat na vylepšení herního projevu. V kategorii mladších žáků očekávám, že se již dostaneme do „červeného“ minivolejbalu, kde se již hraje plynulý volejbal. Ještě teď v říjnu čeká starší žáky Liga základních škol v šestkovém volejbalu, kde bude je již velký důraz na týmovou hru a dovednosti z minivolejbalu jsou samozřejmostí. Tak nám držte palce.

Volejbalové tréninky jsou stále otevřené a pokud by se někdo chtěl k nám přidat, tak je to možné. Věk není rozhodující, máme hráče už od 3. třídy a rádi uvítáme nové zájemce o tento krásný sport.

SPORT Javorník, z. s.
ul. Míru 482
79070 Javorník
email: info@sportjavornik.cz

IČO: 03916341
DIČ: CZ03916341
Sberbank CZ, a. s. 4200572984/6800