Volejbalová liga základních škol v Krnově

V neděli 20.11. 2022 proběhl volejbalový turnaj základních škol v Krnově. I náš oddíl vyrazil na tento první šestkový turnaj. Nervozita byla znát, přece jen je to první turnaj, kde si hráči teprve ověřují to, co se naučili a zda to obstojí proti volejbalové konkurenci z jiných oddílů a škol.

Tak jako v minulých letech jsme očekávali turnaj o čtyřech týmech, proto nás velmi překvapilo, že na nás čekalo celkem sedm soupeřů. Ale díky velké sportovní hale bylo možné hrát na třech hřištích zároveň, a tak nebylo moc času na nějaké odpočívání a přecházeli jsme od jednoho zápasu k druhému.

Náš tým zastupovalo sedm hráčů, to znamená, že jsme měli pouze jednoho hráče na střídačce. Naštěstí nedošlo k žádnému zranění a zahráli si všichni. Od tohoto školního roku se hráči učili hrát v systému 4+2 (dva nahrávači) a byli jsme velmi zvědaví, jak to bude fungovat. Mimo několika chybiček v postavení u úvodních zápasů to dopadlo nad očekávání. Nahrávači potvrdili své kvality a měli jsme dostatek krásných nahrávek do útoku. Navíc se nám dařilo i na podání, kdy jsme skoro v každém zápase měli šňůru několika podání za sebou.

Hrálo se na dva sety do 21 bodů a v případě nerozhodného výsledku 1:1 na sety rozhodoval rozdíl v získaných bodech. Náš volejbalový tým neprohrál ani jeden zápas. Měli jsme pouze dva nerozhodné zápasy, kde rozhodoval poměr získaných bodů.

Bohužel právě tyto dva zápasy byly s nejsilnějšími týmy z VO Slezská Orlice – kadetky a kluci. Ale zároveň to byly dva nejpěknější zápasy, kde se bojovalo o každý míč. A odezva obecenstva naprosto odpovídala těm úžasným „profi“ volejbalovým zákrokům.

A výsledek? Náš tým vybojoval krásné druhé místo z celkem osmi týmů, které se zúčastnily tohoto prvního turnaje. My trenéři jsme byli velmi spokojeni a hráči určitě také.

Pokud budeme mít i nadále dva stabilní nahrávače, tak na příští turnaj chystáme další změny v herním systému, které nám pomohou ještě více posílit útočné kombinace. Držte nám palce a přijeďte se na nás podívat.

Děkujeme hráčům i rodičům za nadšení a podporu tohoto sportu, která nám trenérům velmi pomáhá a usnadňuje práci s dětmi.

Trenéři VO SPORT Javorník

 

Celkové pořadí:

1.      VO Slezská Orlice – kadetky

2.      VO SPORT Javorník

3.      VO Slezská Orlice – kluci 

4.      VO Slezská Orlice – starší žačky 

5.      VO Slezská Orlice – mladí žačky

6.      TJ Krnov B

7.      TJ Krnov A

8.      VO Slezská Orlice nováčci

SPORT Javorník, z. s.
ul. Míru 482
79070 Javorník
email: info@sportjavornik.cz

IČO: 03916341
DIČ: CZ03916341
Sberbank CZ, a. s. 4200572984/6800