Liga základních škol v Krnově 26.3.2023

V neděli, kdy jsme měli jet na druhé kolo volejbalové ligy, to vypadalo, že zůstaneme doma. Horečky, doučování na přijímačky a úrazy zlikvidovaly téměř polovinu týmu starších žáků. Navíc i trenér Martin Nemeškal, který tým poslední měsíce připravoval, musel zůstat doma a léčit se.

Přesto jsme dali dohromady tým o šesti hráčích (bez náhradníků) a vyrazili ve dvou osobních autech do Krnova.

Přijeli jsme včas a po krátké poradě trenérů jsme se hned pustili do zápasů. Náš tým hrál ve skupině starších žáků, kde bylo celkem pět družstev. Kromě jedné prohry s týmem kluků z VO Slezská orlice naši všechno ostatní remízovali nebo vyhráli.

Přesto výsledek překvapil všechny: první čtyři týmy měly shodný počet výher i shodný počet vyhraných setů, takže nakonec rozhodoval poměr jednotlivých míčů v součtu všech setů.

V tomto velmi těsném výsledku, jsme se umístili na čtvrtém místě (o 0,06 bodu od místa třetího – což je rozdíl cca o 3 až 4 míče). Nicméně na odměny jsme dosáhli, i když medaile na krku tentokrát nebyly.

Chtěl bych vyzvednout práci celého volejbalového týmu, protože šestkový volejbal je zcela něco jiného než minivolejbal dvojic. Mnohem více zde záleží na součinnosti, komunikaci a útočných kombinacích hráčů. Navíc tým změnil postavení a od nového roku hrají v systému, kdy střední zadní hráč stojí vzadu a vykrývání bloků je na zadních postranních hráčích. Tato změna však není vůbec jednoduchá a vyžaduje od celého týmu změnu pohybových vzorců.

Za náš tým hráli tito hráči:

  • Kateřina Galová
  • Tran Phuong Anh (Sandra)
  • Saša Kličková
  • Josef Nagy
  • Vojtěch Sroka
  • Tadeáš  Klíč

Po turnaji jsme si sedli do KFC, kde jsme se nejen skvěle nabaštili, ale také jsme rozebrali jednotlivé zápasy a činnosti, které bychom do příště chtěli udělat jinak a lépe.

Moc chci poděkovat rodičům Kačky Galové, kteří nám pomohli s dopravou hráčů na turnaj. Děkuji také hráčům, kteří do turnaje dali všechny své síly a poctivě bojovali o každý míč. A nemohu opomenout také poděkovat Martinovi Kopečkovi (VO Slezská orlice) za skvělou organizaci turnaje a za pozvání do turnaje

Volejbalu zdar. 🙂

Za trenéry napsal Nemeš

SPORT Javorník, z. s.
ul. Míru 482
79070 Javorník
email: info@sportjavornik.cz

IČO: 03916341
DIČ: CZ03916341
Sberbank CZ, a. s. 4200572984/6800