Volejbalový Javorník: turnaj plný pohody a nadšení

V sobotu 3.6.2023 se konal volejbalový turnaj Rodáků a přátel města Javorníku, který přilákal do naší sportovní haly pozornost a zájem všech milovníků tohoto sportu. Na turnaji se sešlo celkem pět amatérských týmů z Javorníku a okolí, které slibovaly skvělou podívanou.

Turnaj probíhal v systému každý s každým na jednom hřišti, což znamenalo, že každý tým sehrál proti všem ostatním. Celkem se na turnaji odehrálo deset zápasů, které se hrály na dva sety. Pokud byl stav 1:1, rozhodoval o vítězi tiebreak, který přinášel ještě více vzrušení a napětí.

Jedním z velkých překvapení turnaje byla účast ženského týmu z Javorníku. Tyto hráčky se potkaly na volejbalovém hřišti po patnácti letech a vzpomněly si nejen na své volejbalové dovednosti, ale také na zážitky z doby, kdy společně hrály jesenickou ligu. Bylo to příjemné setkání, které ukázalo, jak silné pouto může volejbal vytvořit mezi lidmi.

Navzdory různorodosti družstev byla úroveň turnaje velmi vyrovnaná. I týmy, které skončily na nižších příčkách, dokázaly sehrát vyrovnané zápasy s týmy na špičce. To je jasným důkazem, že vášeň pro volejbal a snaha uspět dokáže překonat veškeré překážky. Bez ohledu na výsledky se hráči na hřišti snažili dát do každého zápasu maximum a ukázali, že volejbal je pro ně více než jen hra.

Velmi sympatickým a povzbuzujícím jevem byla také účast mladých hráčů ze základní školy. Tito nadějní hráči ukázali svou všestrannost, vášeň a schopnost prosadit se i mezi zkušenějšími hráči. Jejich energie a odhodlání představují naději pro budoucnost volejbalu v Javorníku a okolí.

Rád bych poděkoval všem hráčům, kteří se na turnaji účastnili. Jejich oddanost volejbalu, fair play a bojovnost byly obdivuhodné. Děkuji také všem fanouškům, kteří se na tribunách shromáždili a povzbuzovali své oblíbené týmy. Jejich podpora byla pro hráče důležitá a dodávala jim sílu a motivaci.

Děkuji všem za skvělý turnaj a krásnou volejbalovou sobotu, kterou jsme společně prožili. Věřím, že se volejbal bude nadále rozvíjet v našem městě a přinášet radost a vzrušení všem jeho příznivcům.

Volejbalu zdar!

 

Pořadí týmů na letošním turnaji bylo následující:

1.místo: tým ELKUNEMAPEMAPA
(Martina Řeháková, Eliška Horáčková, Nela Argirovská, Martin Nemeškal, Josef Nagy, Pavel Schlögel, Jakub Rychlý)

2.místo: tým Srdcaři Uhelná
(Zdeněk Hořava, Jaroslav Bakeš, Antonín Brož, Marcela Ringová, Hana Hegerová, Žaneta Oharková)

3.místo: tým Benátky
(Blanka Kuczerská, Katka Ptáčková, Vlasta Michalíková, Lucie Dobrovská, Josef Kubala, Tomáš Nemeškal)

4.místo: tým Pořád hvězdy
(Marcela Argirovská, Lenka Klíčová, Jana Pavličíková, Veronika Novotná, Míša Galová, Monika Nemeškalová)

5.místo: tým Bez názvu
(Kačka Galová, Vojtěch Sroka, Vendy Kuczerská, Phuong Anh Tran (Sandra), Saša Pechová, Veronika Baťová, Tadeáš Klíč)

SPORT Javorník, z. s.
ul. Míru 482
79070 Javorník
email: info@sportjavornik.cz

IČO: 03916341
DIČ: CZ03916341
Sberbank CZ, a. s. 4200572984/6800