První kolo volejbalové ligy základních škol v Krnově

V úterý 7. listopadu se hráči volejbalového oddílu z 8. a 9. tříd naší školy vydali do Krnova, aby nás reprezentovali ve volejbalovém turnaji základních škol. Organizátorem tohoto sportovního klání byl volejbalový oddíl VO Slezská Orlice Krnov, který připravil prostor pro setkání základních škol v regionu.

Nejde však pouze o výsledky a vítězství. Hlavním cílem turnaje byla radost ze hry a vzájemný sportovní zážitek. Na turnaji se hrálo ve čtyřech kategoriích – celkem 13 volejbalových týmů ze šesti škol. Zápasy byly 2×15 minut a hrálo se na třech hřištích zároveň.

V naší skupině bylo celkem pět týmů (ZŠJN Krnov, ZŠ Vrbno pod Pradědem tým A a tým B, ZŠ Zátor a ZŠ Javorník). Přestože to byl první turnaj, kde jsme si chtěli ověřit nový herní systém a specializaci jednotlivých hráčů, tak se nám vstup do turnaje tak skvěle vydařil, že jsme vyhráli všechny zápasy.

I když se na konci turnaje nekonal formální akt předávání pohárů nebo diplomů, naše týmu bylo odměněno potleskem a srdečnými gratulacemi.

Náš volejbalový oddíl a naši školu důstojně reprezentovali tito nadaní žáci:

  • Ema Schreiberová
  • Kateřina Galová
  • Vendula Kuczerská
  • Alexandra Pechová
  • Amálie Širůčková
  • Vojtěch Sroka

 

Jejich skvělý výkon a týmová spolupráce není vždy jen o počtu dosažených bodů; často spočívá ve vzájemném respektu, fair play a radosti ze společného úsilí.

Turnaj nejen poskytl možnost měřit síly s ostatními školami, ale také utužil kolektivní duch naší týmové sestavy. I když jsme na konci turnaje neodcházeli s trofejemi, odcházeli jsme s bohatými zážitky, novými přátelstvími a s pocitem hrdosti na to, že jsme mohli reprezentovat naši školu.

Těšíme se na další kolo tohoto turnaje (v průběhu měsíce února) a věříme, že i nadále potvrdíme své herní dovednosti a opět se skvěle umístíme.

SPORT Javorník, z. s.
ul. Míru 482
79070 Javorník
email: info@sportjavornik.cz

IČO: 03916341
DIČ: CZ03916341
Sberbank CZ, a. s. 4200572984/6800