Výsledky a fotogalerie z Vánočního volejbalového turnaje 2023

Ve středu 27. prosince se konal již jubilejní 25. ročník vánočního volejbalového turnaje, který přinesl nejen vzrušující sportovní zážitky, ale také radostnou a přátelskou atmosféru. Deset týmů se sešlo na sportovním hřišti, aby soutěžilo o první čtyři místa tohoto tradičního turnaje. Jsem rád, že se turnaje zúčastnily i týmy, které dříve u nás nehrály – týmy TK Fenix „A“ a „B“ z Bílé Vody nebo tým Bobulky z Mikulovic.

Týmy byly rozděleny do dvou skupin po pěti, kde každý tým měl příležitost ukázat své volejbalové dovednosti a soupeřit s ostatními. Po vyčerpávajících zápasech v základních skupinách postoupily do finálového kola první a druhý tým z každé skupiny, aby společně soupeřily o nejvyšší ocenění turnaje.

 

Pořadí týmů ve skupinách

Skupina A

Umístění ve skupině A

Skupina B

Umístění ve skupině B

Bobulky Mikulovice

1.

Ranaři (Martina Řeháková a její tým)

1.

Benátky

2.

Marťa gang (Martina Baťová a její tým)

2.

TK Fénix „A“

3.

Pořád hvězdy (tým Marcely Argirovské)

3.

Srdcaři z Uhelné

4.

Junioři (VO ZŠ Javorník)

4.

TK Fénix „B“

5.

Jebe (Nela Argirovská a její tým)

5.

 

Přestože by všechny týmy měly dostat medaile za své výkony a hlavně za to, že i o vánočních svátcích si našly čas a přišly si zahrát, tak na stupně vítězů mohou jen ti nejlepší.

Skupina A byla velmi vyrovnaná, což se ukázalo i u závěrečného bodování, kde Srdcaři z Uhelné, TK Fénix „A“ a tým z Benátek měli stejný počet bodů a rozhodovaly vzájemné zápasy (mezi druhým, třetím  čtvrtým místem byl rozdíl pouze 5 míčů).

Ve skupině B už tak těsné výsledky nebyly, ale určitě bych vyzdvihnul tým Juniorů (ZŠ Javorník), kteří ukázali, že i s „dospěláky“ mohou hrát dobrý volejbal. Velmi zajímavou hru ukázal i tým Nely Argirovské, který hrál, co to šlo, hráči bojovali o každý míč a hráli doslova celým tělem…😊

Samotné finále se hrálo v systému „každý s každým“ a i přes únavu hráčů ze základních skupin (kde se hrálo celkem 20 zápasů), bylo vidět, že všichni bojují o každý bod. Přesto se i nadále hrálo na pohodu a i v těchto volejbalových bojích bylo slyšet smích, vzájemné povzbuzování a hecování.

I zde se hrálo velmi vyrovnaně. O první místo rozhodovaly pouze dva míče a o druhé a třetí místo rozhodly až body ve vzájemném zápase.

 

Pořadí týmů ve finálové skupině

Skupina A

Finálové umístění

Marťa gang (Martina Baťová a její tým)

1.

Ranaři (Martina Řeháková a její tým)

2.

Bobulky z Mikulovic

3.

Benátky z Bernartic

4.

 

Co bylo však snad ještě důležitější než samotná soutěž, byl společně strávený den a přátelská a pohodová atmosféra, která se prolnula celým turnajem. Fandilo se všem a atmosféru Vánoc umocnila i spousta dobrot, o které se hráči s ostatními podělili (vánoční cukroví, slaní „šneci“ a jiné lahůdky).

Poděkování patří ovšem nejen hráčům, ale i všem těm, kdo přišli fandit, povzbuzovat a přispěli k vytvoření této jedinečné atmosféry. A samozřejmě také holkám do kuchyňky.

Již 25. ročník tohoto turnaje ukazuje, že vášeň pro volejbal neztrácí v tomto okrese na síle a že tato tradice má pevné kořeny. Bylo by skvělé, kdyby byl volejbal podporován a rozvíjen na všech základních školách v okrese, aby se mladší generace mohla inspirovat a zapojit do tohoto krásného sportu.

Vánoční volejbalový turnaj přinesl nejen vzrušení na hřišti, ale také poskytl příležitost pro naši komunitu propojit se, sdílet radost ze sportu a vytvořit nezapomenutelné vánoční vzpomínky.

Volejbalu zdar a uvidíme se na dalším turnaji.

Nemeš

SPORT Javorník, z. s.
ul. Míru 482
79070 Javorník
email: info@sportjavornik.cz

IČO: 03916341
DIČ: CZ03916341
Sberbank CZ, a. s. 4200572984/6800